Srbija

Bez Kumanova, nema ni Kosova

Svi pokušavaju da nas svedu na predkumanovsku Srbiju, a mnogi Srbi danas ne shvataju da bez Kumanova, nema ni Kosova. Samo sa Kumanovom može biti Kosova!

g. Radomir Putnik
Foto: Instagram

109 godina od slavne Kumanovske bitke kada je naša vojska razbila tursku Vardarsku armiju i okončala petovekovnu tursku okupaciju Povardarja, Kosova, Metohije i čitave Stare Srbije.

Nakon Kumanovske bitke oslobođeno je Kosovo i Metohija, a dolinom Vardara otvorila su se vrata carske srpske prestonice Skoplja i Prilepa grada bijeloga Kraljevića Marka, sve do Bitolja.

Na slici vidite deo današnje “masovne” proslave na polurazrušenoj Spomen-kosturnica na brdu Zebrnjak, koja predstavlja monumentalno i trijumfalno spomen obeležje podignuto u slavu i čast poginulim junacima Kumanovske bitke 1912. godine. Njega je bugarski okupator razrušio maja 1942. godine i od tada, ovaj velelepni spomenik koji dominira krajolikom kumanovske kotline zvrji polurazrušen sa pravoslavnom kapelom i kosturnicom za 678 poginulih srpskih vojnika, koji su dali svoj život u Kumanovskoj bici kako bi ovladali ovim ključnim položajem i preoteli ga od turske vojske.

Na slici vidite deo današnje "masovne" proslave na polurazrušenoj Spomen-kosturnica na brdu Zebrnjak
Na slici vidite deo današnje “masovne” proslave na polurazrušenoj Spomen-kosturnica na brdu Zebrnjak

Titovi komunisti, tvorci današnjeg makedonskog identiteta, nikada nisu dozvolili da se Spomen-kosturnica na brdu Zebrnjak obnovi, jer ih podseća na to kome pripada Stara Srbija i ko je uložio živote srpskih junaka kako bi oterao Turke odatle.

A današnji bivši Srbi i Titovi Severni Makedonci ne daju da se obnovi Zebrnjak jer je na vrhu kule stajao grb Kraljevine Srbije. Oni hoće na to mesto da postave grb svoje izmišljene Titove države i novoizmišljenog makedonskog identiteta. Ispada kao da su srpski vojnici tu izginuli za nekakvu Titovu Severnu Makedoniju, a ne za Kraljevinu Srbiju!

Na slici vidite i načelnika štaba Vrhovne komande srpske vojske generala Radomira Putnika, kako šeta slobodnim Kumanovom kod železničke stanice.

Živela slavna srpska vojska!
Živela Kraljevina Srbija!
Slava kumanovskim junacima, oslobodiocima Kosova i Stare Srbije!

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad