Društvo

Berane: Opštinsku stipendiju dobilo četrdeset studenata

Foto: Borba

U posvećenosti podršci obrazovanju i istinskom podsticanju akademskog uspjeha,Opština Berane danas je svečano uručila stipendije najboljim studentima.Najuspješniji studenti, njih 40, potpisali su Ugovore o stipendiranju za akademsku 2023/2024. godinu.

Svečanom uručenju prisustvovao je predsjednik opštine Vuko Todorović, koji je istakao da je današnja svečanost podsjetnik da lokalna samouprava kontinuirano nagrađuje najbolje i najuspješnije.

„ Želim vam da ostanete vjerni svom izboru, da mu se posvetite, jer će to obilježiti vaš život. Iskoristite sve prilike koje vam se nude, pomjerajte granice i gradite svoj jedinstveni putu skladu sa svojim talentima. Znanje je nešto što niko ne može kopirati niti vam oduzeti. Kako kažu radite posao koji volite, i nećete morati raditi nijedan jedini dan u životu“, kazao je predsjednik.

Opština Berane je ove godine dodijelila 40 stipendija za talentovane studente sa prosjekom 9 i veći prema Odluci o dodjeli stipendija studentima za akademsku 2023/24. godinu. Ove godine, od 40 studenata koji su ispunili kriterijume propisane konkursom, stipendiju su dobili 25 studenta osnovnih akademskih studija i 15 studenta postiplomskih studija.

Svečanosti povodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Berane Milun Rmuš, potpredsjednik opštine Mladen Premović, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Miloš Raković, članovi Žirija za dodjelu stipendija, pomoćnica sekretara za opštu upravu Olja Deletić i savjetnica u istom Sekretarijatu Jelena Radević.

Po javnom konkursu Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti su dostavljene ukupno 77 prijave, od kojih je nakon sprovedenih administrativnih procedura Komisije za dodjelu stipendija utvrđeno da ukupno 40 studenta ispunjavaju konkurs, odnosno Odlukom propisane uslove , i to 25 studenata Osnovnih akademskih studija i 15 studenata postdiplomskih studija.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad