Svijet

Bela kuća kaže da je upozoravala Moskvu da može doći do terorističkog napada

Foto: Sputnik

Sjedinjene Američke Države su u martu dobile informacije da se priprema teroristički napad u Moskvi, verovatno na mestima gde je velika koncentracija ljudi, i podelile ih sa ruskom stranom, navodi se u saopštenju koje je Sputnjik dobio od zvanične predstavnice Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Edrijen Votson.

„Ranije ovog meseca, američka vlada je dobila informacije o planiranom terorističkom napadu u Moskvi, potencijalno na mestima masovnog okupljanja ljudi, uključujući koncerte, što je navelo Stejt department da izda javno upozorenje Amerikancima u Rusiji“, rekla je Votsonova agenciji.

Američka vlada je takođe podelila podatke sa ruskim vlastima na osnovu dugogodišnje prakse o „obaveznom upozorenju“ u takvim slučajevima, rekla je ona.

U terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Krasnogorsku kod Moskve poginulo je, prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, najmanje 60 ljudi, ali u resoru napominju da bi taj broj mogao da poraste. Ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih je petoro dece, 60 odraslih i jedno dete su u teškom stanju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad