Srbija

Bečka policija se uključila u potragu za malom Dankom; Oglasila se Ambasada Srbije

Foto: BBC

Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene


Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku “Kosovo onlajna”.

“Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu”, navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video snimak, koji je muškarac napravio o njegovom zapažanju.

Kako se navodi, on je preko društvenih mreža saznao za nestanak deteta.

“Tačne okolnosti, posebno da li je to zaista bila nestala devojčica su predmet istrage koja je u toku. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč”, navodi se u dopisu.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u sredu, i od tada za njom traga srpska policija.

Apel Ambasade Srbije 

Ambasada Srbije u Austriji objavila je na društvenoj mreži “Iks” apel građanima da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

S tim u vezi iz ambasade su priložili telefone za one koji poseduju bilo kakve informacije o devojčici, a uveden je i dežuran kontakt +436677704145.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad