Politika

Bečić: Čuvajući i jačajući ekonomsku slobodu naših građana najbolje čuvamo Crnu Goru

Bivši predsjednik skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je počela isplata naknada majkama korisnicama naknada sa troje i više djece saglasno Zakonu koji je predložio poslanički klub Mir je naša nacija, a usvojila Skupština Crne Gore na „čuvenoj i istorijskoj decembarskoj sjednici“.

„Niko ne spori da je prvobitni Zakon bio nepravedan, da nije pravedno dijeliti majke, da to nije dobro rješenje, ali ukidanje stečenog prava je nepravda koju smo morali ispraviti i ugrožavanje egzistencije koje smo morali zaustaviti. Ponosan zbog radosti koju smo zbog vraćanja naknada, dječijih dodataka, uvodjenja besplatnih udžbenika, povećanja plata, penzija i staračkih naknada donijeli našim radnicima, majkama, djeci, penzionerima.“, kazao je on.

Bečić naglašava da za par mjeseci, saglasno zakonima koje je takođe predložio njihov poslanički klub a usvojila Skupština, kreće isplata dječijih dodataka i djeci do 7 do 18 godine, pored oko 50 000 mališana do navršene šeste koji već skoro godinu dana primaju dječije dodatke, kao i isplata uvećane minimalne penzije.

„Nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi ova dostignuća. Sačuvaćemo i jačati ekonomsku slobodu naših gradjana, jer tako najbolje čuvamo Crnu Goru. Naravno, uskoro ćemo na izborima ispraviti i izbornu nepravdu koja se desila, vratiti institucuje narodu i nastaviti sa reformama. Ruku pravde, slobodu i ekonomsko-socijalne pobjede koje smo ostvarili niko ne može zaustaviti.“, zaključio je on.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad