Crna Gora

Barac optužio Spajićev resor: 45.000 evra dodijelili svojim političkim NVO prijateljima, ponašaju se kao bivši režim!

Odluka Komisije za raspodjelu sredstava u oblasti zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u porodici pri Ministarstvu finansija i socijalnog staranja je sramotna i u duhu je onoga što je radio prethodni režim, ocijenio je izvršni direktor LGBT Foruma Progres Džon M. Barac.

Foto: Borba

On je optužio resor Milojka Spajića da je novac dodijelio “svojim političkim NVO prijateljima” koji nemaju nikakvo iskustvo u ovoj oblasti.

-Ne znam kako da prokomentarišem današnju odluku Komisije za raspodjelu sredstava u oblasti zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u porodici Ministarstva finasija i socijalnog staranja osim kao sramotnu i u duhu onoga što je radio prethodni režim. Ponovo je uskraćeno finansiranje za LGBTIQ Sklonište,
ali je zato oko 45 hiljada eura dodijeljeno faktički jednom kartelu organizacija koje imaju jedva pa ikakvo relevantno iskustvo u ovoj oblasti. Sistem u kome “nezavisni” procjenjivači projekata daju visoke ocjene svojim političkim NVO prijateljima, a istovremeno komisije koje takve bodove bez pogovora prihavataju su simptom trulog sistema koji i dalje kontroliše bivši režim, na štetu marginalizovanih zajednica, a na finansijsku korist svojih NVO. Toliko o tome, dalje neka se izjašnjavaju nadležni organi koji trebaju- poručio je Barac.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad