Srbija

Bar dva Srbina hladnokrvno ubijena iako su se predali?

FOTO: Tanjug / STR

Srpska lista izrazila je danas, u ime čitavog srpskog naroda sa Kosova, najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska i najavljuje da će tražiti istragu jer je bar dvojica Srba hladnokrvno ubijeno posle predaje.

Iz Srpske liste poručuju da će tražiti istragu zbog ubistva bar dvojice Srba koji su, kako ističu, hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.

„Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što prije vrati mir i u tom smislu nam treba, najhitnije, da se Kfor i Euleks rasporede na sjeveru i spriječe dalju eskalaciju situacije i političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja“, navode iz Srpske liste.

Napominju i da duže od godinu dana upozoravaju da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i da svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda.

„Nebrojeno puta smo tražili od Kfora da postavi svoje snage i preventivno djeluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvijek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad