Svijet

Bah i Šinas uhvaćeni u komičnoj zasedi sa lažnim afričkim liderom: Skandal otkriva korupciju visokih EU zvaničnika u svetu sporta i politike

Foto: Screenshot

U nedavno otkrivenom skandalu koji potresa svet sporta, predsednik Međunarodnog Olimpijskog Komiteta (MOK), Tomas Bah, i potpredsednik Evropske komisije, Margaritis Šinas, su postali centralne figure kada su uhvaćeni u komičnoj situaciji koja je izazvala lavinu reakcija.

U nezapamćenom 27-minutnom video zapisu, Bah i Šinas su, uvereni da razgovaraju sa afričkim liderom, zapravo bili prevareni od strane ‘’ofarbane’’ ruske šaljivdžije, poznatih kao Vovan i Lexus. Tokom razgovora, koji je bio aranžiran kao video poziv, dvojica visokih zvaničnika su pokušavali da ubede Afričku uniju da zaobiđe Prijateljske igre u Rusiji, ali su umesto toga postali deo komične situacije kada je otkriveno da su bili žrtve šale.

“Ruski sportisti ne bi bili primljeni” – Tomas Bah

Bah je javno izjavio da “ruski sportisti ne bi bili primljeni”, dok je Šinas podržao stav MOK-a o politizaciji sporta. Incident je dodatno zakomplikovan pominjanjem politički osetljivih tema, uključujući reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju trupa u Ukrajinu.

“Otvoreni smo za učešće sportista koji nisu podržali ruskuspoljnu politiku.” – Margaritis Šinas

Bah je dodao: “Oni koji se pridržavaju pravila će doći. Oni neće biti lišeni ničega. Ruska vlada će biti lišena.” Šinas je nadovezao: “Otvoreni smo za učešće sportista koji nisu podržali rusku spoljnu politiku.”

Nakon otkrivanja prevare, Bah i Šinas su hitno pristali da se razgovor ne objavi, dok su se istovremeno nastavili šaliti na račun cele situacije. Ovaj skandal je osvetlio ranjivost visokih zvaničnika u svetu sporta i politike, naglašavajući hitnu potrebu za oprezom i pažnjom u svakom javnom kontaktu. Svetska pažnja je usmerena na ovu nezapamćenu komičnu zasjedu, koja će sigurno ostaviti dubok trag u istoriji sportskih skandala i podstaknuti razmišljanje o bezbednosti i integritetu u svetu sporta i diplomatije

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad