Vijesti

Australija uvodi nove mjere zbog novog soja koronavirusa

Zbog širenja nove varijante koronavirusa, tzv. omikron soja od danas se u Australiji uvode nova ograničenja za sve koji su bili u devet južnoafričkih zemalja u kojima je potvrđeno širenje ovog novog mutiranog soja virusa.

Foto: Kurir

Riječ je o državama Južna Afrika, Namibija, Zimbabve, Bocvana, Lesoto, Esvatini, Sejšeli, Malavi i Mozambik, prenosi Rojters.

Vlada je naredila da odmah stupa na snagu zabrana ulaska svim putnicima iz navedenih zemalja koji nisu državljani Australije i nadzirani 14-dnevni karantin za državljane Australije i njihove pratioce koji se vraćaju iz ovih zemalja, izjavio je ministar zdravlja Greg Hant.

Ova ograničenja se odnose i na strane studente i kvalfiikovane izbjeglice koji dolaze iz zemalja sa kojima Australija ima otvorene granice, ali koji su bili u bilo kojoj od devet rizičnih zemalja u posljednjih 14 dana.

– Ako medicinski dokazi pokažu da su potrebne dalje akcije, nećemo oklijevati da ih preduzmemo. To uključuje i moguća jačanja ili proširenja ograničenja – rekao je on.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad