Politika

Asanović: Očekujem da se jedan dio DPS-ovih odbornika vrati na fabrička podešavanja i glasa za Deklaraciju o povlačenju priznanja tzv. Kosova!

Očekujem da se jedan dio DPS-ovih odbornika vrati na fabrička podešavanja i glasa za Deklaraciju o povlačenju priznanja tzv. Kosova u Skupštini Opštine Zete, poručio je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

Foto: Borba

– Nekad su vaši odbornici bili velikosrbi , radikali , pa s obzirom na to, očekujem da jedan dio odbornika, glasa za ovu našu Deklaraciju , da se vrate na fabrička podešavanja . Sigurni budite da će ova Deklaracija biti na dnevnom redu, jer je narod nama ukazao povjerenje, a ne vama, koji nemate podršku ni svakog desetog građanina Zete – naveo je Asanović.

Poručio je DPS-u da neće dozvoliti da bilo ko otima teritoriju opštine, aerodrome, Ćemovsko polje kao ni izgradnju kolektora u Botunu, preko čega prethodna vlast prelazi od 2006. Godine.

,,Uočavam da i dalje podržavate otimanje naše teritorije, kroz postupak vaše, a  nažalost, i naše zećanke, koja je zastavama htjela da pokuša da pravi granice između nas i Glavnog grada. Budite sigurni da to neću dozvoliti, ni vama, niti bilo kome, dok sam ja na čelu Opštine Zeta”, naglasio je on.

Ističe da je prošlo vrijeme kada su funkcioneri DPS-a, zarad dobijanja stana ili sumnjivih donacija sa računa ministarstava, radili protiv interesa 20 hiljada građana Zete.

,,I na posletku, vi pričate o komunalnom redu, vi koji svaki dan idete u Glavni grad da moljakate još uvijek vaše direktore preduzeća u Glavnom gradu, da u Zeti ništa ne rade, kako bi građani za to nas osudili , ali znaju građani da mi nemamo mehanizaciju, sve do podjele imovine, koju željno iščekujemo , a upravo vi ste krivi za to, jer ste zarad boljeg rezultata u Podgorici glasali za osakaćenu opštinu”, kazao je Asanović uz poruku da će , iako uz velike napore, Zeta biti jedna od najbogatijih opština u Crnoj Gori“ , rekao je Asanović.

Osvrnuo je predsjednik Zete i na nestabilno stanje u DPS-u.

“Na kraju, želim da vam poručim, da lično ja stojim iza ovog saopštenja, a vidim da iza vašeg, vjerovatno stoji Ivan Vuković, jer niko nema hrabrosti da ga potpiše, a pitanje je, i ko je od vas ostao u Dps, pa mi je jasno zašto ga niko i ne potpisuje .“

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad