Srbija

Arno Gujon dobio priznanje za jačanje sabornosti i jedinstva srpskog naroda

Foto: Twitter

Gujon je zahvalio na priznanju podsećajući da je problemima Srba u regionu pristupio na isti način kao prethodno problemu Srba na Kosovu i Metohiji – punog srca i uz veliki trud

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon dobitnik je zlatne Plakete Saveza Srba iz regiona koju mu je danas uručio predsednik tog udruženja Miodrag Linta.

Linta je rekao da se priznanje Gujonu uručuje za iskazani doprinos jačanju sabornosti i jedinstva srpskog naroda, za posvećeni rad i brigu o srpskoj dijaspori i Srbima u regionu i za podršku listu “Srpsko kolo”, koji se besplatno deli građanima Srbije, rodom i poreklom s područja osam država regiona.

“Zadovoljstvo nam je što je na čelu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu čovek koji pokazuje posvećenost u želji da se unapredi položaj Srba u regionu i posebno pamtimo nekoliko njegovih akcija. Jedna od njih je kampanja za informisanje građana s područja BiH da im se pomogne u očuvanju i zaštiti njihove imovine kao i brojne posete regionu i konkretna pomoć našim ljudima koji žive u teškim okolnostima”, naveo je Linta, navodi se u saopšstenju iz MSP.

Gujon je zahvalio na priznanju podsećajući da je problemima Srba u regionu pristupio na isti način kao prethodno problemu Srba na Kosovu i Metohiji, punog srca i uz veliki trud.

“Pokrenuli smo mnogo projekata za pomoć Srbima u regionu i podržali mnoga udruženja. Drago mi je što su rezultati vidljivi a ovo priznanje daje mi motivaciju za dalji rad”, izjavio je Gujon.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad