Božićni intervju

Andrić: Nisu važna ni tri prsta, ni dva prsta, ako ćete sa njima da kradete

U večerašnjem specijalu, Đorđije Andrić, mladi politički aktivista i generalni sekretar političke partije Slobodna Crna Gora govoriće o ljubavi prema glumi, zašto je odlučio da uđe u politiku kao i o dodirnim tačkama između politike i glume.

Djordjije Andric

S’ obzirom na to da ste bili dio jednog od najgledanijh humoristično-satiričnih projekata “Dnevnjak”, kada se probudila ta ljubav prema glumi?

  • Ne mislim za sebe da sam ozbiljan glumac, uvrijedio bih time prave glumce koji su život posvetili tom pozivu, ja se amaterski bavim glumom duži niz godina. I da, volim glumu, serije, filmove, pozorište, a s obzirom na popularnost koju sam stekao kroz pomenuti serijal “Dnevnjak” rekao bih da je to – uzvraćena ljubav. Snimate za publiku, i dok god postoji neko ko želi da gleda nešto što radim, ja ću raditi.

Sta je presudilo tome da se upustite u politicke vode?

  • Ne bih da zvučim demagoški i populistički ali opet – ljubav. Znate, bez obzira na to što nam političari decenijama daju pogrešne primjere svoji djelovanjem, ratovima, podjelama, mržnjom, kriminalom, korupcijom –
  • Ja imam jednu poruku za sve njih ali i za crnogorsku javnost – Crna Gora se voli tako što se ne krade od njene djece.
  • Moja ljubav prema ovoj zemlji i svim njenim građanima se ogleda u samo jednom – u borbi da pokažemo da može drugačije, da može iskreno, pošteno i sa dobrom namjerom. Naša partija – Slobodna Crna Gora u kojoj se u najvećoj mjeri nalaze mladi ljudi, potpuno je oslobođena tereta prošlosti i naš jedini rat koji ćemo voditi jeste onaj u kom ćemo pokazati da kriminal i korupcija nisu pozitivne pojave i da nečasno bogaćenje pljačkom građana mora biti kažnjeno, a odgovorne za to ćemo natjerati na dvije stvari:
  • Da vrate sve što su ukrali
  • Da odu na dugogodišnji odmor iza rešetaka.
  • I na kraju, ali ne i najmanje važno, lagao bih ako ne bih pomenuo da je mojoj odluci da se uključim u politiku u mnogome kumovao moj prijatelj Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore, višemjesečnim razgovorima, a da se malo našalim – i nagovorima.

Kakvih dodirnih tačaka imaju politika i gluma?

  • Rekao bih da je za uspjeh i u jednom i u drugom, neophodna vjera u to što radite, veliki trud i rad. Ako ste iskreni – ljudi će to prepoznati, ako niste – još prije će.

Poruka za naše čitaoce?

  • Nisu važna ni 3 prsta, ni 2 prsta ako ćete sa njima da kradete. Bog nam je dao ruke da sa njima radimo i stvaramo, a ne da krademo. Pazite za koga glasate na narednim izborima, tog dana svoju budućnost nekome dajete na povjerenje.
  • Ako vam je neko do sada 10 puta ukrao stvari iz kuće, prodao vaš automobil, a onda i digao kredit na vaše ime, da li biste mu poslije svega toga dali da vam čuva novčanik? Kakvu god zastavu nosio i koliko god prstiju dizao u vazduh?

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad