Crna Gora

AMSCG: Oprezno u višim predjelima zbog leda i snijega

U Crnoj Gori u nižim predjelima jutros se saobraća po suvim putevima, dok u višim ima poledice i sniježnih nanosa, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Foto: Vijesti

Oni su upozorili da na dionicama koje prolaze kroz usjeke ima sitnijih odrona i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog radova u tunelima dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a saobraćaj se na mjestu radova obavlja jednom trakom naizmjenično, mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izgradnje bulevara u Podgorici, od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta, izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog izmještanja vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad