Srbija

Ambasador Vladimir Božović prisustvovao proslavi 27 godina Srpskog radija Čikago!

Njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prisustvovao je proslavi 27 godina Srpskog radija Čikago.

Pored njega svečanosti su prisustvovali njegovo preosveštenstvo episkop srednjeamerički gospodin Longin, generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović, poznati srpski biznismen Branko Tupanjac i mnogi drugi uvaženi gosti. Pored vladike Longina i konzula Jovića, kao glavni govornik na kraju se obratio ambasador Božović i tom prilikom je rekao :

– Srpski radio Čikago je pravi srpski, kulturno- informativni, vjerski i obrazovni medij i jedini takav na prostoru Severne Amerike. Na njemu se čuje sve ono najbolje iz našeg roda i naroda srpskog, pravoslavnog i hrišćanskog, čuje se najljepši jezik na svijetu, čuju se reči milozvučne, poučne, ohrabrujuće i riječi vjere, nade i ljubavi. Čuju se najlepše izvorne narodne, lirske i zabavne pjesme i melodije ikada stvorene u srpskoj muzici. Gotovo sve što je utkano u tu veliku narodnu, jezičku i muzičku pletenicu i šarenicu kroz ovaj se radio daleko čuje, prenoseći modernim Teslinim i Pupinovim tehnologijama širom Amerike i svijeta, čuvajući naše narodno predanje i pamćenje i njegujući duh novih modernih generacija koje dolaze. Hvala vam, poštovana porodico Ravasi na tome, hvala vam na vašem radu, borbi i odricanju svih ovih 27 godina trajanja – poručio je Božović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad