Društvo

Ambasada SAD-a traži “saradnike” po Crnoj Gori: Nagrada za odavanje informacija do 10 miliona dolara

Foto: Borba

Građane Podgorice juče su iznenadili plakati na bilbordima neobične sadržine. Ako su i na trenutak pomislili da se tu snima neki film ili serija grdno su se prevarili, nažalost, i ovo je dio naše surove realnosti.

Na crnoj podlozi, sa istaknutim crvenim naslovom u kom se nudi nagrada od 10 miliona, a u opisu piše da je isplata moguća i u kriptovaluti. U potpisu stoji Ambasada Američkih Sjedinjenih država i adresa u Podgorici. Pa ko voli nek izvoli, prijavite Amerima, oni će nas spasiti i urediti nam državu.

Da se razumijemo, plakati su na srpskom i ruskom jeziku, što insinuira da su i ovdje svoje prste upleli „dežurni krivci“, a i ko bi drugi nego Srbi i Rusi,  nijesu namjenjeni američkim ili stranim turistima i građanima, ne daj Bože.

„Nedavne zlonamjerne sajber aktivnosti ukazuju na potrebu zaštite digitalnog ekosistema. Informacije o ransomware napadima na državne informacione sisteme, miješanje u izbore ili zlonamjernim sajber aktivnostima protiv ključne američke infrastrukture, mogu se prijaviti dolaskom u američku ambasadu u Podgorici“, piše još na plakatu.

Pa ako znate ko nam to upada u digitalni ekosistem i napada državne organe javite se, američki demokrate su tu da vam isplate deset miliona

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad