Politika

Albanska mafija stoji iza protesta protiv Srbije u Njujorku: Uz pomoć Hrvata skreću pažnju sa suđenja vođama OVK

Albanska dijaspora u saradnji s hrvatskom i bošnjačkom zajednicom u SAD organizovaće protest 28. oktobra ispred Konzulata Srbije u Njujorku.

Foto: istinomer

Organizator su saopštili da se protest odnosi na “podizanje glasa” protiv Srbije koja je “počinila zločine” na Balkanu pokušavajući da izgradi “dugogodišnji hegemonistički san” o velikoj Srbiji.

Te grupe koje sebe nazivaju dijasporom su i te kako povezane. Pomagale su tokom sukoba u Hrvatskoj i BiH i kasnije na KiM i vidi se njihova povezanost kad je u pitanju anitsrpsko djelovanje.

Višegodišnje je djelovanje da se izmijeni istina i da se samo srpska strana okrivi za zločine. Kurti je od dolaska na vlast počeo da gura laž o masovnom silovanju Albanki i sad stvara politički ambijent koji prenosi na međunarodni plan – rekao je predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun u jutarnjem programu Kurir televizije.

Drecun smatra da je posredi pokušaj Prištine da marginalizuje proces protiv vođa OVK koji uskoro počinje u Hagu.

Ovakvim pričama žele to da sakriju. Žele pažnju američke javnosti koja je uvijek na strani Albanaca zbog albanskog lobiranja. Iza svega stoji albanska mafija. Ta nazovi dijaspora je tokom rata snabdijevala OVK sofisticiranim oružjem među kojima su bili i snajperi. Atlantik brigada se borila na karauli Gorožup kad su pokušali na Paštriku da uđu kopneno na KiM. Sada traže da Srbija bude osuđena zbog fašizma. To je gebelovski način pokušaja prekrajanja istine – rekao je Drecun.

Slične proteste prema njegovim riječima vjerovatno možemo očekivati i u drugim zemljama.

Pokušaće da organizuju slične proteste svuda gdje žive Albanci ako ovaj u Njujorku bude medijski ispraćen. Lažna država Kosovo je stvorena zahvaljujući Americi. Ovo je pokušaj da se kompromituje ekonomski napredak i jačanje međunarodnog položaja Srbije – navodi Drecun.

Naglašava da odgovor Srbije mora da bude sistematski.

– Mora dugo da se radi na tom. Potisli smo u drugi plan etničko čišćenje u Hrvatskoj i BiH i sada zloupotrebljavaju naše ćutanje. Dosta se promijenilo dolaskom SNS na vlast. Predosjetio sam ovakav scenario i pisao sam predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić i predložio formiranje državnog tima koji će raditi na međunarodnoj prezentaciji zločina OVK. Kampanja mora da bude prisutna i u SAD. Istina je jedini odgovor. Laž je naprisutnija u vodećim zapadnim zemljama gdje smo stalno negativno okarakterisani – rekao je Drecun.

Jedini odgovor Srbije treba da bude istina.

Ovo je borba za istinu. Albanci idu sa lažnim predstavljanjem onoga što se desilo. Tvrde da je 20.000 žena silovano, ali prijavilo se samo nekoliko njih, a i za njih se ne zna ko ih je silovao. Ta kampanja njihove dijaspore će samo da se širi. OVK je i stvorena iz albanske dijaspore koja je morala da da jednu mušku glavu i novac. Agresivni su u predstavljaju laži i to im prolazi. Naš jedini odgovor je istina koja je na našoj strani – naglasio je Drecun.

“Kurir”

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad