Vijesti

Afera u SAD: Sin aktuelnog Američkog predsjednika planirao investicioni sastanak sa Tadićem i srpskim bogatašima

Sin predsjednika SAD DŽoa Bajdena Hanter Bajden je planirao investicioni sastanak sa nekadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem i srpskim bogatašima, pokazuju nedavno otkriveni mejlovi.

Foto: Kurir

Mejlovi koje je Foks njuz objavio u četvrtak — pokazuju da je Hanter Bajden u aprilu 2010. bio u vezi sa srpskim stranim agentom i tadašnjim srpskim ambasadorom u SAD kako bi dogovorio sastanak o potencijalnim investicijama.

Hanter se, kako se izveštava, sastao sa srpskim ambasadorom SAD Vladimirom Petrovićem i Tadićevim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Jovanom Ratkovićem.

Prema novoobjavljenim mejlovima, Hanter Bajden je planirao da se sastane sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem 2010. godine.

Mark Dojl, nekadašnji visoki savjetnik tadašnjeg senatora Džozefa Bajdena i finansijski direktor Bajdenove predsjedničke kampanje 2008. godine, poslao je 16. aprila 2010. godine imejl Hanteru Bajdenu u kojem ga je obavijestio da se sreo sa “Tadićevim šefom kabineta” i da su pitali Hantera Bajdena da li je zainteresovan da se sretne sa Tadićem.

– Sreo sam se sa Tadićevim šefom kabineta u četvrtak, kada sam bio tamo i on je pitao za Vas. Mora da je ambasador preneo naš razgovor – rekao je Dojl.

Hanter je 29. aprila 2010. poslao mejl ambasadoru rekavši da je došlo do promjene u njegovom rasporedu i da nije siguran da li može da ode na majski sastanak, dodajući da želi da pokuša posjetu u narednim mesecima.

Ambasador je navodno želeo da ugovori „celodnevni“ sastanak sa Tadićem i „potencijalnim investitorima“ koje je opisao kao „veoma ozbiljne ljude“, navodi se u mejlovima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad