Vijesti

Aerodromi Crne Gore naložili iseljenje Montenegro Airlines-a iz hangara

Aerodromi Crne Gore zatražili su od kompanije Montenegro Airlines iseljenje iz hangara koji je njihovom vlasništvu, jer, kako objašnjavaju, više nemaju avion kog bi na tom mjestu održavali.

Foto: exyuaviation.com

Postupajući u duhu dobrog domaćina, kako ističu, Aerodromi Crne Gore su u procesu regulisanja imovinsko pravnih odnosa sa svim subjektima koji su imali u zakup ili po bilo kom osnovu koristili zemljište u vlasništvu države, a kojim ta kompanija upravlja.

“Konkretno, Aerodromi Crne Gore su naložili iseljenje Montenegro Airlinesu iz hangara kog smo im, kako je precizirano ugovorom, izdavali u zakup radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani – obavljanje vazdušnog saobraćaja, a što oni više ne rade. Članom 2. tog Ugovora precizirano je da se zemljište daje u zakup radi postavljanja hangara, u cilju održavanja vazduhoplova. Upravo tim Ugovorom definisan je i način raskida, kao i sva prava i obaveze, kao i da imaju pravo na zakup samo radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani”, naglašavaju u saopštenju Aerodroma CG.

Podjećaju da je zemljište kojim upravljaju Aerodromi Crne Gore državna imovina, i da u tom smislu ta kompanija isključivo sprovodi odluke Vlade Crne Gore, u funkciji osnivača.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad