Srbija

Advokat: Nijedan od saslušanih svjedoka nije spomenuo Hrkalović

Jedan od advokata Dijane Hrkalović, Nenad Tasić, za N1 tvrdi da je od hapšenja bivše državne sekretarke u MUP-u, tužilac, kako kaže, forsirao pritvor” i da je njeno puštanje da se brani sa slobode moralo i ranije da se desi.

Foto: Kurir

Prema riječima Tasića, nijedan od do sada saslušanih svjedoka nije teretio niti spomenuo Hrkalović. Komentarišući da optužni predlog obuhvata trgovinu uticajem, Tasić zaključuje da je još rano da se priča o eventualnom proširivanju optužnice.

-Sve što mediji pišu, da je prisluškivala predsjednika Srbije, da je član Belivukove grupe, da je šurovala sa Elezom, da je djelila novac sa ministrom Stefanovićem, nema nikakve veze sa predmetom. Ja ne znam šta piše u optužnom predlogu, za njega smo saznali iz medija, još ga nismo ni dobili, a ono za šta se ona teretila tokom istrage jeste da je ona uticala na Milenkovića i Šušnjića, znači, predmet nema nikakve veze sa onim što mediji pišu-kaže Tasić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predalo je optužni predlog protiv Dijane Hrkalović, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovinu uticajem. Tereti se za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

Optužnicom su obuhvaćeni i njeni bivši saradnici i to – bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković, kao i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić. Milenkoviću i Šušnjiću na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Hrkalović je negirala krivicu.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad