Politika

Advokat Jovanović: “Plava sveska” krije ime osumnjičenog za upad u kuću Milana Kneževića

Foto: Adria TV

“Plava sveska” krije ime osumnjičenog za upad u kuću lidera DNP-a Milana Kneževića, tvrdi advokat Miroje Jovanović.

“Sve je tamo zabilježeno. Ima li porodica Knežević pravo da zna ko je taj upoad organizovao i hapšenje Kneževićeve majke? Naravno da ima.Hapse, tuku biju…Ko to hapsi prosvjetne radnike po Zeti?”, pita se Jovanović.

Advokat tvrdi da je “plava sveska” dostupna još od maja prošle godine.

“Ona je dokaz nevinosti predsjednika opštine Budva Mila Božovića. Plava sveska vještačenja kao materijal u maju. U javnoj debati postoji da je vještačena, ona je u cirkulaciji već neko vrijeme. Postala je dostupna sudu i redakcijama i postoji na disku koji svi mogu da čitaju”, kazao je Jovanović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Jovanović je naveo da “plava sveska” nije nikakav istraživački rad novinara u pitanju.

“Uz svo dužno poštovanje, taj dokument postoji odavno i dostavljen je medijima da čitaju. Plava sveska nema veze nikakve sa dnevnim i političkim stvarima u Crnoj Gori. Tužilaštvo je u faulu”, zaključio je Jovanović.

DK je definicija svjedoka saradnika

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je definicija svjedoka saradnika, tvrdi advokat Miroje Jovanović.

“Knežević je, koliko sam upućen, spreman da ispriča sve. On čak može da bude sasklušan i pored britanskim istražiteljima”, kazao je Jovanović u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Jovanović je kazao da je slučaj DK pitanje za GST Vladimir Novovića i za crnogorske istražne sudije .

“Kneževiću bi mogao da se uzme pasoš, mogao bi da se javlja svakih 15 dana policiji i pričaj šta znaš. Kneževiću mogu da ukinu pritvor za dva minuta. Ako je ponudio javnosti da će da sve ispriča – takos uštinski izgleda svjedok saradnik. A njemu ovdje žele da sude kao šefu kriminalne organizacije. On je definicija svjedoka saradnika”, zaključio je Jovanović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad