Politika

Abazovićev vapaj u Briselu: Zapadni Balkan može postati nova Ukrajina, ukoliko nas ne primite u EU!

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Evropskom parlamentu da ukoliko ostane izvan Evropske unije tzv. Zapadni Balkan može postati nova Ukrajina kroz nekoliko godina.

„Regionu su potrebne pozitivne vibracije i da vidi da su vrata EU otvorena za države koje zaslužuju da budu dio Unije. Ne smijemo da gledamo na Zapadni Balkan kao na crnu rupu Evrope. Treba da znate da, ako ostanemo izvan Evrope, nije nemoguće da Zapadni Balkan postane nova Ukrajina kroz nekoliko godina. Mislim da to niko ne želi u Evropskoj uniji“, poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović pred evropskim parlamentarcima u EP.

Motrićemo na sve Ruse koji dolaze u Crnu Goru!

Abazović je kazao da će Crna Gora motriti na imovinu ruskih tajkuna, kao i ljudi koji iz te zemlje dolaze u Crnu Goru.-Garantujemo da će svi koji su pod sankcijama imati poseban tretman u smislu monitoringa. Za sada nemamo problema po tom pitanju. u Crnoj Gori se trenutno nalazi više od 7.000 izbjeglica iz Ukrajine i oni su više nego dobrodošli u našu zemlju. Samo za jedan dio je bila potrebna podrška države, ostali ne traže pomoć i osjećaju se ugodno u našoj državi- zaključio je Abazović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad