Politika

Abazović u Vašingtonu: Crna Gora doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je na Samitu za demokratiju u Vašingtonu da Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti.

Foto: Borba

Abazović je naglasio da je Crna Gora ostvarila konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz niz akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Takođe, ukazao je da je nedavnim izborom sudija Ustavnog suda poslata poruka da je Crna Gora posvećena jačanju demokratskih institucija.

„Najvažniji zadatak je da osiguramo vladavinu prava obezbjeđivanjem jednakosti građana, izgradnjom jakih i efikasnijih institucija, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, snaženjem nezavisnosti pravosuđa, unapređenjem položaja pripadnika manjina i podrškom slobodnim i nezavisnim medijima“, rekao je Abazović.

„Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti. Jednako tako, suočavajući se sa demokratskim izazovima, ostaje istinski posvećena evropskim integracijama – ostvarenju vanjskopolitičkog prioriteta“, zaključio je Abazović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad