Portal ODBRANA

Ekonomija

Abazović sa Guvernerom Centralne banke Žugićem: Bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

Foto: Borba

Žugić je, kako je navedeno iz Vlade, upoznao Abazovića sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i istakao zadovoljstvo zbog stabilnosti, likvidnosti i pozitivnih parametara u bankarskom sektoru koji funkcioniše na najvišem nivou.

U vezi sa tim, Žugić je naveo da je to proizvelo uvećanje depozita privatnih i pravnih lica u državi i da su oni najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori, što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019. godine.

Guverner je Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva.

Abazović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika.

– Važni su pozitivni parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i nadam se da će pomenuti sektor nastaviti da i ubuduće bilježi odlične rezultate- zaključio je on.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad