Politika

Abazović: Prenaglašeno je to da Srbija u Crnoj Gori traži „hljeba preko pogače“

Foto: Borba

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da Crna Gora nije ta koja bira vlast u Srbiji i obratno, navodeći da je takvo mišljenje plod obračuna bivših vladajućih struktura.

Abazović je rekao da Crna Gora prema svima u regionu ima principijelan i pravedan odnos.

– Mislim da nema potrebe da imamo inferioran odnos, već partnerski uz puno poštovanje. Ne postoje države u regionu koje su više povezane nego Crna Gora i Srbija i tragično je i nejasno zašto u nekim fazama imamo loše odnose. Razumijem da zbog blizine, kontakata i familijarnih odnosa postoje za sve vlasti neko ko su potencijalni favoriti… Međutim, suština je – nismo mi ti koji biramo vlast u Srbiji, niti je Srbija ta koja bira i treba da nam je svejedno dok god se volimo, poštujemo i radimo na pravedan način i naš odnos treba da bude univerzalno da se postavi na tim osnovama. Prenaglašeno je to da Srbija u Crnoj Gori traži „hljeba preko pogače“, to tako ne doživljavam. To je plod obračuna bivših struktura preko nas koji smo trenutno tu – rekao je Abazović u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Kako je rekao, sa velikim zadovoljstvom čeka formiranje nove vlade i ističe da će primopredaja biti organizovaan „na krajnje gospodski način“.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad