Politika

Abazović nastavlja sa ucjenama: ”Relaksirao” građane od mogućnosti paktiranja sa DPS; Kao kompenzaciju traži nastavak ”ekspertske” agonije!

”Nema straha od povratka DPS na vlast, građani mogu da budu relaksirani, DPS se vratiti neće”, saopštio je danas predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Foto: Vijesti

Stavljajući po ko zna koji put do znanja demokratskoj javnosti da od volje njegovog pokreta zavisi opstanak sadašnje većine, Abazović je dosledan u ucjenjivanju ostalih kolega iz demokratskih snaga i ne daje ni najmanje znake da će odustati od te politike.

”Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu to je URA. Svaku inicijativu Vlade je podržala, sve akte će podržati. Ako nekom trebaju specijalne garancije nikakve specijalne garancije neće dobiti, posebno DF. Naša politika je principijelna od početka do kraja”, istakao je lider URE. O podršci ovoj vladi od strane Abazovića i njegove URE dovoljno govori glasanje o smjeni ministra pravde zajedno sa kriminalnim DPS, kršenje dogovora sa kolegama iz parlamentarne većine o spajanju svih lokalnih izbora za proljeće naredne godine, glasanje izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima (opet) sa DPS, te današnja najava poslanice URA Jelušić da je za taj pokret prihvatljiva platforma kleptomanske DPS o tzv. građanskom i evropskom konsenzusu.

Građani željni konačnog i temeljnog demontiranja DPS režima, opravdano su ovih dana bili zabrinuti zlokobnim najavama o nekakvoj manjinskoj vladi URA koju bi podržala DPS u parlamentu, ali ih nikako ne može ”relaksirati” Abazovićeva najava da se, ipak, DPS neće vratiti. Ako je mislio da će građani skakati od sreće, jer njegova URA neće skliznuti u izdaju i političku korupciju, te da bi ta činjenica bila dovoljna kompenzacija da Abazović pola vlade zadrži za sebe, a DF i Demokrate i dalje ostavi van izvršne vlasti, onda to nije ni pošten ni ljudski pristup.

Abazović svojim djelovanjem i autoritarnim stavom, tvrdokornim i nepromjenljivim, uvjeren da je samo on u pravu, održava status kvo, a ta metastaza  opasno prijeti da raznese državno tkivo, uništi poslednju šansu da Crnu Goru uvedemo u red civilizovanih društava i država.

Suverenost. Član 2 Ustava Crne Gore, stav drugi: Građanin vlast ostvaruje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika. Ogromna većina građana nema svoje predstavnike u Vladi, ista ta demokratska većina želi rekonstrukciju Vlade ili izbor nove, ali lider URA želi vlast samo za sebe, povlačeći kredom crvene linije oko sebe, svojih kolega i ”eksperata” i poručujući- nema promjena!

Mjesecima unazad ovakav isključiv i netolerantan stav lidera jednog zelenog pokreta, toliko opsjednutog službama bezbjednosti i ministarstvima sile, ne može da razumije niko dobronamjeran i iole verziran u političke prilike.

Abazović odlično zna da iako je lično i preko svojih bliskih tzv. eksperata zauzeo ogroman dio Vlade, to mu nije donijelo veću popularnost kod građana, što su pokazali i lokalni izbori u Nikšiću i Herceg Novom, poslije kojih je čak bio i vidno ljut i razočaran i izbor građana u ovim opštinama. sigurni smo da će to pokazati i izbori u tri opštine u nedjelju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad