Politika

Abazović da hitno pristupi poštenom dogovoru sa demokratskom većinom!

Kako se i pretpostavljalo, Abazović se poslije posjete SAD, ”dopingovan” susretima sa ljudima iz Stejt departmenta, vratio u Crnu Goru sa porukama da njegov pokret ”nikada neće dati Crnu Goru”.

Foto: Kurir

Opljačkanu i podijeljenu Crnu Goru su građani masovnim izlaskom na izbore, u nemogućim uslovima, prošle godine oteli iz ruku DPS kriminalaca. Očekivalo se da će oni koji su u toj borbi dali najviše i imali najveću podršku, imati mogućnost i dobiti šansu da ulaskom u izvršnu vlast ispune velika obećanja građanima koji su ih birali.

Poslije godinu dana eksperimenta sa tzv. ekspertskom vladom, ogromna većina građana je razočarana tempom reformi i najmanje što očekuje u ovom trenutku velike političke krize jeste dogovor- hitan i sveobuhvatan.

Seoske doskočice koje su se mogle čuti na cetinjskoj konvenciji URA kako su sad “svi došli na naše i ubuduće će tako biti”, a koje je izrekao Abazović nisu nivo ozbiljne politike, a posebno ne idu u prilog pokretu koji vodi Abazović. Hrabrenje kako će energija URE ”preovladati Crnom Gorom” nema uporišta u građanstvu, a to su pokazali i lokalni izbori u Nikšiću i Herceg Novom sa proljeća ove godine. Rezultati su jasni: jedan od 41 mandata u Nikšiću i 2 od 35 mandata u Herceg Novom.

Često je Abazović isticao da je u Crnoj Gori svaki čovjek bitan, da smo zemlja sa malim ljudskim resursima, pa najmanje što se od njega u ovako važnom političkom trenutku očekuje jeste hitno pristupanje dogovoru sa najjačim političkim subjektima demokratskih snaga- DF i Demokratama- jer kako je i sam rekao, Crna Gora i izmrcvareni građani više nemaju vremena za gubljenje, za održavanje statusa kvo, jer će stanje biti sve gore i gore.

Ako lider URA poštuje stav DF da je rekonstrukcija vlade prošlost i da se mora birati nova Vlada, ojačana političkim autoritetima, neka se sjedne za sto i napravi demokratski, pošten i ljudski dogovor, te u naredne tri godine uradi i nadoknadi sve ono što nije urađeno u proteklih godinu dana.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad