Društvo

Abazović: Crna Gora pokreće svoj svemirski program

Premijer Dritan Abazović najavio je da Crna Gora pokreće svoj svemirski program. On je na sjednici Vlade kazao i da će Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja danas objaviti sve građevinske firme koje se bave nelegalnom eksploatacijom šljunka.

gov.me

“Crna Gora pokreće svoj svemirski program i kreće razvoj satelita Luča koji treba da se lansira u svemir. To će da finansira Fond za inovacije.  Ne radi se o velikim sredstvima, zahtijeva veliki rad. Ali Crna Gora će da otvori još jednu perspektivu, a to je da postane nacija koja učestvuje u aktivnostim adrugih država cijelog svijeta”, kazao je Abazović.

Abazović je kazao i da će inovatore podržati novcem od ekonomskog državljanstva.

Abazović je na početku sjednice kazao da su jutros nastavljene aktivnosti na izvorištu Bolje sestre.

„Nastavljene su aktivnosti na spornom lokalitetu, bidno je manji broj ljudi, odnosno, do ovog trenutka nije bilo prestupnika, ali ako se neko ponada da ćemo se umoriti neka se ne vara“, kazao je premijer.

Već od naredne sedmice, kako je najavio, kreće video nadzor terena.

“Nastavljaju se akcije MUP-a i Uprave policije, a Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja će danas objaviti da svi vide sve građevinske firme koje se bave nelegalnom eksploatacijom šljunka, ne samo u okolini Podgorice, već u cijeloj Crnoj Gori. Daćemo ne samo imena, već i njihov status”, kazao je Abazović.

Nakon toga se kreće u borbu protiv nelegalne ekploatacije šuma.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad